A-A

foto huis zoeken

 

Vallei Wonen biedt haar woningen te huur aan op Woningnet regio Eemvallei. De eerste stap is dus dat u zich daar inschrijft als woningzoekende. Met uw inschrijfnummer mag u reageren op woningen in alle gemeenten van de regio Eemvallei: Woudenberg, Leusden, Soest, Amersfoort, Bunschoten, Eemnes en Nijkerk.

 

 

 

Het stappenplan
In de folder 'Een huurwoning zoeken doe je zelf via Woningnet' leest u precies hoe u kunt inschrijven bij Woningnet. Daar vindt u ook de kosten voor inschrijving. Tenslotte geven we de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een huurwoning in deze regio. Op de website www.woningneteemvallei.nl wordt uitleg over de voorwaarden gegeven.

De overgangsregeling
Klik hier voor informatie over de overgangsregeling voor bestaande woningzoekenden.

Inkomens- en huurprijsgrenzen
Woningcorporaties moeten hun woningen passend toewijzen. Dit betekent dat woningzoekenden een woning toegewezen krijgen waarvan de huur aansluit bij hun inkomen. Als u al een woning bij ons huurt, verandert er in principe niets voor u. De regels gelden alleen voor nieuwe verhuringen na 1 januari 2016. Lees hier meer over deze nieuwe regels in de praktijk.

Is  uw inkomen juist?
Of u een woningaanbieding ontvangt, is onder andere afhankelijk van het inkomen dat u heeft ingevuld bij uw inschrijving. Het is vervelend voor u als u achteraf de woning niet mag huren omdat uw inkomen niet klopt met wat er op uw inschrijving staat.

Vraag op tijd uw inkomensverklaring aan!
Gaat u serieus reageren op woningen, dan adviseren wij met klem om direct een inkomensverklaring aan te vragen bij de Belastingdienst. Lees hier waarom dit belangrijk is en hoe u de inkomensverklaring kunt aanvragen.

Vrije sector huurwoningen
Vallei Wonen bezit zo'n 25 vrije sector huurwoningen. De verhuur hiervan gaat voor een aantal woningen via Molenbeek Makelaars. De overige adverteren wj via Woningnet. Hier is geen inschrijving voor nodig.

Proefproject Toekomstgericht wonen
In september 2017 zijn we gestart met het tweejarige proefproject Toekomstgericht wonen. Vallei Wonen streeft naar een woning voor elke huurder die passend is bij de (toekomstige) levensfase en voor de portemonnee. Vooral starters en gezinnen ondervinden dat er onvoldoende huurhuizen beschikbaar zijn. Pas als de één verhuist, komt er ook weer een woonkans voor de ander. Met de proef ‘Toekomstgericht wonen’ stimuleren we een verhuisbeweging waarvan iedere huurder kan profiteren. Klik hier om te lezen wat dit project precies inhoudt.

 
Share on Google+
kwh keurmerk dementievriendelijk logo fairtrade logo