A-A

foto huis zoeken

 

Vallei Wonen biedt haar woningen te huur aan op Woningnet Regio Eemvallei. Hier schrijft u zich ook in als woningzoekende. U mag met uw inschrijfnummer reageren op woningen in alle gemeenten van de regio Eemvallei: Woudenberg, Leusden, Soest, Amersfoort, Bunschoten, Eemnes en Nijkerk. 

 

 

 

Lees hoe het werkt in de folder 'Een huurwoning zoeken doe je zelf via Woningnet'.
Of bezoek direct de website voor uitleg over de voorwaarden op www.woningneteemvallei.nl
Klik hier voor informatie over de overgangsregeling voor bestaande woningzoekenden

Kosten inschrijving:
Nieuwe woningzoekenden betalen € 30,- inschrijfgeld.
Verlenging van de inschrijving kost € 15,- per jaar. (verlengingsmaand is altijd gelijk aan maand van inschrijving)
Voor inschrijving is een e-mailadres verplicht.

Wat is passend toewijzen?
Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties hun woningen passend toewijzen. Dit betekent dat woningzoekenden een woning toegewezen krijgen waarvan de huur past bij hun inkomen. Als u al een woning bij ons huurt, verandert er in principe niets voor u. De regels gelden alleen voor verhuringen na 1 januari 2016. Lees hier meer over deze nieuwe regels in de praktijk.

Klopt uw inkomen?
Of u een woningaanbieding ontvangt is onder andere afhankelijk van het inkomen dat u heeft ingevuld bij uw inschrijving. Gebruik hiervoor het bedrag dat op uw meest recente inkomensverklaring staat. Het is vervelend voor u als u achteraf de woning niet mag huren omdat uw inkomen niet klopt met wat er op uw inschrijving staat.

Vraag op tijd uw inkomensverklaring aan!
Op het moment dat u een woningaanbieding krijgt vragen wij u gegevens aan te leveren. Verplicht is dan ook een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze verklaring is een jaar geldig, dus vraag hem vast aan! Vergeet niet om ook een inkomensverklaring voor uw eventuele partner en/of huisgenoten aan te vragen. Heeft u geen inkomen dan ontvangt u van de Belastingdienst een verklaring ‘geen inkomen’.

De inkomensverklaring, IBRI genoemd (voorheen IB-60), kunt u gratis opvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543 (keuze 3, keuze 1, keuze 1). De belastingdienst heeft 5 werkdagen nodig om deze inkomensverklaring naar u toe te sturen. U kunt de inkomensverklaring ook direct downloaden! Dat gaat zo:

1.   Log in op Mijn Belastingdienst. Inloggen op Mijn Belastingdienst
2.   Ga naar het tabblad 'Inkomstenbelasting'.
3.   Kies in het menu aan de linkerkant het jaar waarover u de inkomensverklaring wilt hebben.
4.   Klik onder 'Mijn inkomen' op 'Inkomen [jaar]'.
5.   Klik onder 'Ik wil:' op 'Een inkomensverklaring afdrukken'.

Proefproject Toekomstgericht wonen
In september 2017 is Vallei Wonen gestart met het tweejarige proefproject Toekomstgericht wonen. We verwachten met dit project de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Klik hier om te lezen wat dit project precies inhoudt.

 
Share on Google+