A-A

Waarom een duurzaam energiesysteem

Vallei Wonen vindt duurzaam wonen en bouwen een belangrijk speerpunt in haar beleid. Zij wil graag een bijdrage leveren aan beter woon- en leefmilieu voor nu en straks.
Een WKO systeem past hier uitstekend in. Hiermee wordt natuurlijke, duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen of te koelen. Deze manier van energiewinning is duurzaam en voor de gebruiker comfortabel.

Voor de verwarming van de woning via een WKO systeem wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem. Door gebruik te maken van deze duurzame energiebron stoten de woningen aanzienlijk minder broeikasgassen (zoals CO2) uit dan woningen met een traditioneel verwarmingssysteem.

Voordelen

  • De woningen met een duurzaam energiesysteem worden verwarmd door vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige opwarming met minder lucht en stof verplaatsing, daardoor ontstaat een aangenaam en gezond binnenklimaat.

  • Een voordeel van het systeem is dat het ook wordt ingezet om ’s zomers de woning te koelen.

  • Omdat men geen rekening hoeft te houden met radiatoren, heeft de bewoner meer vrijheid om de woning naar eigen smaak in te delen.

Logo duurzaam wonen en bouwen

Milieubeleidsplan

Bent u geïnteresseerd in wat wij de komende jaren op het terrein van duurzaamheid, milieu en energie(besparing) willen bereiken? Leest u dan ons milieubeleidsplan “Duurzaam wonen en bouwen”.

 
Share on Google+
kwh keurmerk dementievriendelijk logo fairtrade logo