A-A

Huurachterstand huurachterstand
Soms kan er door omstandigheden een huurachterstand ontstaan. Dat is vervelend. Om te voorkomen dat dit te ver oploopt, krijgt u een herinnering per post. Dit doen we als de huur niet op de vijfde dag van de maand op de rekening van Vallei Wonen staat. Zo weet u op tijd dat u actie moet ondernemen. Blijft de betaling langere tijd uit dan ontvangt u een aanmaning. Reageert u hier niet op dan ontvangt u de zogenaamde “in gebreke brief”.


Wanneer komt er een deurwaarder in beeld?
Heeft u een “in gebreke brief” ontvangen en betaling blijft uit, dan zijn wij helaas genoodzaakt de vordering uit handen te geven aan de deurwaarder. De hieruit voortvloeiende (hoge!) kosten komen dan geheel voor uw rekening. Als uw vordering is ondergebracht bij de deurwaarder ontvangt u van de deurwaarder een schrijven. Correspondentie en betalingsverkeer loopt vanaf dat moment via het deurwaarderskantoor. Het kan uiteindelijk gebeuren dat we bij de rechtbank ontruiming van de woning moeten aanvragen.


Oplossing zoeken
Praten over huurachterstand is niet leuk, maar op tijd contact met ons opnemen kan een hoop problemen voorkomen. Heeft u dus een probleem met het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. U kunt een kosteloze betalingsregeling treffen, zodat u het bedrag op een haalbare manier kunt voldoen. De gesprekken zijn natuurlijk strikt vertrouwelijk. Wat het precies inhoudt leest u hieronder.


Betalingsregeling
Dit houdt in dat u de huurachterstand in termijnen mag betalen. Naast de betalingsregeling moet u wel de maandelijkse huur kunnen blijven betalen. De huurachterstand moet binnen 6 maanden terugbetaald zijn. De gemaakte afspraken bevestigen wij schriftelijk. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wanneer u zich niet houdt aan deze betalingsregeling, dan wordt deze beëindigd en moet u de huurachterstand alsnog in één keer betalen.


Schuldhulpverlening
Heeft u om wat voor reden ook een probleem om aan uw financiële verplichtingen te voldoen, dan kunt u mogelijk aanspraak maken op schuldhulpverlening. Wanneer u schulden heeft wordt geprobeerd een afdoende en duurzame oplossing te vinden door middel van schuldbemiddeling, schuldsanering en budgettering. Voor advies over uw financiën en schuldhulpverlening kunt u terecht bij Coöperatie De Kleine Schans, Schans 29 in Woudenberg, telefoonnummer (033) 286 91 65. Het kantoor is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt ook mailen naar info@dekleineschans.nl.

 
Share on Google+
kwh keurmerk dementievriendelijk logo fairtrade logo